Alarm Sistemi

Alarm Sistemi Nedir Nerede Ve Nasıl kullanılır?

Alarm sistemi, hırsızlık, gasp, soygun, tehdit, haneye tecavüz, yangın, sağlık sorunu gibi durumlarda başkalarını sizin imdadınıza çağıran elektronik çözüm paketidir. Kullanımı son derece kolay ancak sağladığı güvenlik sayesinde ise bir o kadar yüksek koruma sağlamaktadır.

Alarm verdiği zaman sirenle, ışıkla, otomatik telefon bağlantısıyla çevreye ve gerekli yerlere haber verir. İstenmeyen durumu; açılmaması gereken bir kapı veya pencerenin açılması, evde bir canlının hareket etmesi, cam kırılma sesinin çıkması gibi hallerin oluşmasıyla anlar. İçeride ki hareket ve yaşam tarzınıza bağlı olarak hangi bölümü ne zaman koruyacağınıza kendiniz karar verirsiniz ve alarm sisteminizi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Kurma ve kapama işlemleri bir şifrenin tuşlanarak girilmesi veya özel bir uzaktan kumanda ile gerçekleşir. Alarm izleme ve kontrol merkezi üzerinden günlük, haftalık, aylık raporlama yapılabileceği gibi IOS, Android ve Windows tabanlı akıllı telefonlara yüklenebilecek uygulamalar sayesinde alarm sistemi yönetimi yapılabilmektedir

Alarm sistemleri ev veya işyerinizin konumuna, isteklerinize, içerideki yaşama tarzınıza ve tamamen size özel seçilmiş elektronik parçaların birbirleriyle entegre edilmesiyle oluşur. Alarm sistemleri, kablolu ya da kablosuz bir yapıya sahip olup ihtiyaca göre projelendirilebilmektedir. Kullanıcı talebi doğrultusunda ihtiyaca göreprojelendirilebilecek alarm sistemi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir

Alarm Sistemi Ekipmanları Nelerdir?

Alarm paneli

Alarm sisteminin merkezi olan panel, hırsızlık, yangın, gaz kaçağı vb. alarm durumlarında algıladığı sinyalleri gerekli noktalara iletir. Dedektör ve siren üniteleri bu panele kablolu/kablosuz bağlanarak alarm sistemini oluşturur.

Tuş Takımı
Alarm paneli ile iletişimi sağlayan ünitedir. Bu panel ile sistemi devreye alabilir, devre dışı bırakabilir ya da sistemi programlayabilirsiniz.

Manyetik Kontak

Sistemin kurulduğu mekana giriş riski olan kapı ve pencerelerin üzerine takılan, kablolu ve kablosuz modelleri de olan dedektörlerdir.Manyetik kontaktör kullanılan her yer açılması veya hareket etmesi durumunda, alarm paneline durumu bildirecek, alarm kurulu ise, alarmın devreye girmesini sağlayacaktır.

Gaz Duman Isı Dedektörleri

Belli bir orandaki duman veya gaz yoğunluğunu algılar ve sistemi haberdar eder. Duman gaz ve ısı dedektörleri sistem kurulu olmasa dahi, 24 saat çalışır, aktiftir.

Siren (Harici ve Dahili)
Alarm durumlarında, yüksek ses kalitesiyle çevreye uyarı veren ünitedir. Harici ve dahili olmak üzere 2 şekildedir. Harici siren mekanın dışarıdan görülebilecek bir yerine monte edilir. Bu aynı zamanda hırsızlar ve yabancı kişiler tarafından görülmesini sağlayarak, hırsızlara karşı caydırıcılığı arttırır. Dış mekandaki sirenin kablosu kesilse bile aküsü devreye girer ve sesli olarak çalmasını gerçekleştirir.

Leave a reply